OWMCP houdt presentatie over waterbeheer voor districtsraad Nickerie - Welkom bij OW MCP

Go to content

Main menu:

OWMCP houdt presentatie over waterbeheer voor districtsraad Nickerie

Actueel > OW MCP NieuwsNickerie, 11 Augustus 2010
OWMCP houdt presentatie over waterbeheer voor districtsraad Nickerie

Nickerie - Op woensdag 11 augustus heeft een team van het Overliggend Waterschap MCP onder leiding van waarnemend directeur Richenel Small een presentatie gehouden voor de nieuwe districtsraad van Nickerie. De gekozen volksvertegenwoordigers kregen eerst een algemeen beeld van de taken en bevoegdheden van OW-MCP zoals vastgesteld in het Staatsbesluit van mei 2007. In de districtzaal van Nickerie kregen de DR leden twee power point presentaties te zien, waarin genoeg informatie over waterbeheer en watermanagement.

Powerpointpresentatie door de heer Richenel Small


Volgens de directeur van OWMCP is hij erg dankbaar, dat hij en zijn staf de gelegenheid hebben gehad om aan te geven, wat er moet gebeuren om het water redelijk onder controle te krijgen. Voor het OW-MCP is het volgens de heer Small belangrijk om steeds garant te staan dat water naar de productiegebieden wordt geïrrigeerd. Het is nog wel een lange termijn doelstelling die heel veel processen kent.

Hij liet weten dat het OW-MCP niet alleen staat, maar ook nationale en internationale samenwerkingsverbanden heeft om zaken te helpen aanpakken. Hierbij werd concreet genoemd de samenwerking die er bestaat met het Waterschap Rijn en IJssel het Wereld Waternet en de Anton de Kom Universiteit van Suriname, evenals met de Universiteit van Wageningen in Nederland. Zo werkt OW-MCP gericht aan verdere institutionele versterking, teneinde met recht waterautoriteit en kenniscentrum op het gebied van watermanagement te kunnen zijn.
Stafmedewerker August Lila ging in op waterbeheer van Nickerie en gebruikte daarbij het pas ontwikkelde Materplan voor Waterbeheer in Noord West Suriname als basis. Dit plan is op verzoek van OW-MCP door een ingenieursbureau samengesteld. Met tekeningen en foto’s gaf de heer Lila een technisch overzicht waarin werd aangegeven welke voorzieningen er concreet moeten worden getroffen om het hoofd te kunnen bieden aan de huidige omstandigheden, waarin Nickerie verkeert. Het gaat volgens hem om een scala van zaken die moeten worden uitgevoerd.

In de eerste instantie gaat het om een bedrag van ruim 30 miljoen SRD. In totaal moet echter iets meer dan 310 miljoen SRD worden uitgegeven om alle voorzieningen in place te hebben. Het uitvoeren van de DOL werken (Distributiesysteem, Overlaat Maratakka en Reconstructie van de Lekbeteugelingsdam) is volgens de heer Lila van essentieel belang. Vanwege het ontbreken van voldoende financiële middelen zijn de DOL werken nooit uitgevoerd en is het MCP project niet afgerond.

Aan het einde van de presentatie mocht de voorzitter van de DR Nickerie, de heer Roy Sedoc, een exemplaar van het Materplan in ontvangst nemen uit handen van de heer Small als leidinggevende bij OW-MCP. Bij die gelegenheid werd de DR ook een exemplaar van het Staatsbesluit en het Strategisch Beleidsplan van OW-MCP ter beschikking gesteld.

OW-MCP Nieuwsbrief Editie Juli 2010


Terug naar nieuwsoverzicht

 
Search
Copyright 2016. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu