Werkbezoek Overliggend Waterschap MCP heeft voldaan aan de verwachtingen - Welkom bij OW MCP

Go to content

Main menu:

Werkbezoek Overliggend Waterschap MCP heeft voldaan aan de verwachtingen

Actueel > OW MCP Nieuws


Doetichem, 11 september 2009
Werkbezoek Overliggend Waterschap MCP heeft voldaan aan de verwachtingen

Nickerie - Hoewel het werkbezoek van het Overliggend Waterschap (OW MCP) aan het Waterschap Rijn en IJssel (WRIJ) in Nederland volledig aan de verwachtingen heeft voldaan, is door beide partijen vastgesteld dat er nog lange weg af te leggen voor bij de realisering van de doelstellingen van samenwerking. Voor wat betreft het fungeren als kenniscentrum is men bij OW MCP erg blij, dat er nu een link is met de Universiteit Wageningen, de Hogeschool Larenstein en ook gerekend kan worden met de expertise bij Wereld waternet en WRIJ.


Manodj Hindori (l) bij de evaluatie van het werkbezoek aan Wereld Waternet en het Waterschap Rijn en IJssel in Nederland. Verder op de foto (vlnr) Prahlad Baidjoe, August Lila en Jan Polman.

Van Nederlandse zijde is aangegeven, dat het bezoek van haar zusterorganisatie uit Suriname ertoe zal bijdragen dat WRIJ kritischer naar zichzelf zal lijken als organisatie. Door beide waterschappen is vrijdag bij de evaluatie van het werkbezoek vastgesteld dat de doelstellingen van OW MCP kunnen worden gerealiseerd. In Suriname zal echter het werk verder geklaard moeten worden.

Op de laatste dag van het werkbezoek, kreeg de delegatie van OWMCP een presentatie van Jan Bekke, beleidsmedewerker Financiën van WRIJ, waarin hij liet zien op welke wijze opgebrachte gelden door zijn organisatie worden uitgegeven. In totaal is dat begroot op 73.3 miljoen Euro voor 2009. In het financieringsstelsel is inbegrepen een zuivering- , een watersysteem- en een verontreinigingsheffing.

Bram Zandstra (l) van het Waterschap Rijn en IJssel overhandigt een tas met documentatiemateriaal aan Manodj Hindori, voorzitter van het Overliggend Waterschap MCP.

Door Manodj Hindori werd bij de evaluatie nogmaals benadrukt dat de Surinaamse delegatie onder de indruk is over de wijze waarop er in Nederland wordt omgesprongen met water. Daarnaast valt het hem echter ook op, dat de waterschappen in dat land zorgvuldig omgaat met de natuur, waterkwaliteit en afval. Inmiddels blijkt een projectplan van de samenwerking te zijn opgesteld en is dit voorgelegd aan de Nederlandse waterschapsbank, die mogelijk een deel van de samenwerking zal financieren.  Bij de afsluiting mochten de Surinaamse delegatieleden een tas in ontvangst nemen met daarin documentatiemateriaal van WRIJ.  Het OW MCP was een week te gast bij Wereld Waternet uit Amsterdam en WRIJ uit Doetinchem.Terug naar nieuwsoverzicht

 
Search
Copyright 2016. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu