Training “Geographical Information System (GIS)” - Welkom bij OW MCP

Go to content

Main menu:

Training “Geographical Information System (GIS)”

Actueel > OW MCP NieuwsTraining "Geographical Information System (GIS)"

Nickerie - Van 10 tot en met 16 mei 2009 werd door OWMCP in samenwerking met WWF een GIS training georganiseerd in Paramaribo. Hierin hebben afgevaardigden van o.a. OWMCP, de ministeries van LVV, Regionale Ontwikkelingen, Openbare Werken, het Anne van Dijk Rijstonderzoek Centrum (Adron) en de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) geparticipeerd.

De maatcursus "ArcGIS Arcview Desktop GIS 9.X" is opgezet om middels een aangepaste trainingsprogramma diverse aspecten van het GIS-programma aan te leren waarbij de nadruk wordt gelegd op het specifiek werkgebied van de klant. Hierin wordt de cursist in de vorm van theoretisch onderricht, gecombineerd met praktische oefeningen, de ArcView functionaliteit aangeleerd. Diverse aspecten waaronder kaartopmaak, visualisatie, ruimtelijke analyse, eenvoudige en meer complexe bevragingen, koppeling met externe databronnen, rapportering en kaartproductie e.d. worden behandeld. De opgedane kennis wordt getoetst middels een eindopdracht welke gezamenlijk door de cursisten wordt uitgevoerd.


Deelnemers GIS-training

De uiteindelijke bedoeling van deze training en de aanschaf van de GIS software is dat OWMCP een databank zal opzetten waarin relevante informatie voor de verdere uitbouw van de organisatie wordt verwerkt.

De participatie van andere stakeholders binnen het proces van het ontwikkelen van een goed waterbeheersingsstructuur in het district wordt van eminent belang geacht. Hiervoor zijn daarom reeds de nodige aanzetten gegeven door afgevaardigden van genoemde ministeries en instanties te laten meedoen in de trainingen.Terug naar nieuwsoverzicht

 
Search
Copyright 2016. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu