OW MCP verlengt samenwerking met het waterschap Rijn en IJssel en Wereld Waternet tot 2015 - Welkom bij OW MCP

Go to content

Main menu:

OW MCP verlengt samenwerking met het waterschap Rijn en IJssel en Wereld Waternet tot 2015

Actueel > OW MCP NieuwsNickerie, 11 november 2011

OW MCP verlengt samenwerking met het waterschap Rijn en IJssel en Wereld Waternet tot 2015


Nieuw Nickerie - Het Overliggend Waterschap MCP heeft haar samenwerking met het waterschap Rijn en IJssel en Wereld Waternet, welke  afgesloten was in 2008 en afliep in 2011, verlengd met nog vier jaar. De samenwerking zal de periode 2012 tot en met  2015 bestrijken.

Na evaluatie is gebleken dat de samenwerking de afgelopen drie jaar met de Nederlandse partners veel positieve resultaten heeft opgeleverd bij OW MCP op het gebied van capaciteitsversterking en institutionalisering. Ook in de samenleving en bij de partners in het district is de versterking bij OW MCP opgemerkt. Het klapstuk van de samenwerking met de Nederlandse partners is de goedkeuring van de Europese Unie van een projectvoorstel van de drie partners voor de komende vier jaren. De subsidie moet nog toegekend worden, maar als het project gaat lopen is er 735.000 Euro beschikbaar voor de verdere professionalisering van het waterbeheer in het gehele district Nickerie. Deze zal worden ingezet voor een waterplatform in Nickerie, capaciteitsversterking op het gebied van efficiënt waterbeheer bij de verschillende stakeholders, awareness in de gemeenschap en training op het gebied van waterbeheer en bestuur.

Vanuit Nederland is de directeur van Wereld Waternet dhr. Kenneth Comvalius afgereisd om de samenwerking te bekrachtigen en vanuit het waterschap Rijn en IJssel waren dat de adjunct dijkgraaf mevr. Jannie Lamberts en de directeur dhr. Jan Lourens.

Van links naar rechts: Dhr. K. Comvalius (directeur Wereld Waternet), dhr.R.Small (wnd. directeur OW MCP), dhr. M. Hindori(bestuurvoorzitter OW MCP),dhr. Jan Lourens (directeur Waterschap Rijn en IJssel) tijdens de ondertekening van de nieuwe samenwerkingsovereenkomst op 11 november jl.


Terug naar nieuwsoverzicht

 
Search
Copyright 2016. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu