OW MCP maakt zich sterk voor voortzetting relatie met waterschap Rijn en Ijssel en Wereld Waternet - Welkom bij OW MCP

Go to content

Main menu:

OW MCP maakt zich sterk voor voortzetting relatie met waterschap Rijn en Ijssel en Wereld Waternet

Actueel > OW MCP Nieuws


Nederland, 23 juni 2010

Overliggend Waterschap MCP maakt zich sterk voor voortzetting relatie met waterschap Rijn en Ijssel en Wereld Waternet

Doetinchem, Nederland - Op de derde dag van het werkbezoek van het Overliggend Waterschap MCP (OW MCP) onder leiding van bestuursvoorzitter Manodj Hindori, heeft de Surinaamse organisatie een bezoek gebracht aan de Universiteit van Wageningen. Tijdens het bezoek aan de universiteit is gesproken over het project in het kader van het Uitvoeringsprogramma Twinningsfaciliteit Suriname Nederland (UTSN).


Een delegatie van het Overliggend Waterschap MCP onder leiding van Manodj Hindori ( r ) krijgt uitleg van Leo Kranenburg (m ) van Bosman B.V., terwijl het bestuurslid Nandoe Biharie geinteresseerd een door het bedrijf geproduceerde waaier bekijkt. Verder op de foto Jan Polman ( l ).

Met de wetenschappers Henk Ritzema, Joost van de Burg, Stephan Mantel en Henk van Hoof is een evaluatie gemaakt van de inceptiefase van het project. Ook is nagegaan hoe verder te gaan met de verschillende onderdelen van het project. Marktanalyse, land - en watergeschiktheidsanalyse, bodemgeschiktheidsanalyse, onderzoek, verhoging van de waterefficiëntie en onderwijs zijn onderwerpen die aan de orde kwamen.

Na de ontmoeting, die ruim drie uren duurde, is verder gesproken met vertegenwoordigers van het Waterschap Rijn en IJssel en Wereld Waternet, waarbij de organisatiestructuur van OW MCP opnieuw onder de loep is genomen. Bij de Surinaamse organisatie wordt er vanuit gegaan, dat de expertise die WRIJ en WWn in huis hebben gebruikt kan worden om het OW MCP beter te laten functioneren. De toekomstvisie van OW MCP en de organisatieontwikkeling zijn onderwerpen die uitgebreid aan de orde zijn gekomen.

Bij de verschillende ontmoetingen met Nederlandse counterparts heeft de delegatie van Suriname meermalen aangegeven de ambitie te hebben om als kenniscentrum te dienen en ook als waterautoriteit erken te willen worden door niet alleen de overheid, maar meer nog door de gehele Surinaamse samenleving. Capaciteitsopbouw, waarbij wordt gedacht aan de versterking van de eigen organisatie en ondersteuning vanuit de Nederlandse organisaties zijn essentieel bij de realisering van de ambities van OW MCP.  

Foto 2 :OW MCP op bezoek bij wetenschappers van de Universiteit van Wageningen, Nederland.

Vrijdag zal het werkbezoek worden geëvalueerd en in het weekeinde wordt de Surinaamse delegatie weer in ons land verwacht. Naar TIMES verneemt zijn de reis- en verblijfskosten van OW MCP volledig worden betaald door de Nederlandse Waterschapsbank, die de samenwerking tussen de drie partners financieert.  
Meer Foto's: Terug naar nieuwsoverzicht

 
Search
Copyright 2016. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu