Overliggend Waterschap MCP wil zich ontwikkelen als kenniscentrum voor watermanagement - Welkom bij OW MCP

Go to content

Main menu:

Overliggend Waterschap MCP wil zich ontwikkelen als kenniscentrum voor watermanagement

Actueel > OW MCP Nieuws


Nederland, 8 september 2009
Overliggend Waterschap MCP wil zich ontwikkelen als kenniscentrum voor watermanagement

Amsterdam/Nederland – “Het Overliggend Waterschap MCP (OW MCP) heeft de ambitie om zich uiterlijk in het jaar 2020 te profileren als een organisatie welke alom erkend en gerespecteerd wordt als kenniscentrum en waterautoriteit van Nickerie.” Dit zei Manodj Hindori, voorzitter van OW MCP op de eerste dag van het vijfdaagse werkbezoek, dat dit waterschap aan Nederland brengt.

Foto: De delegatie van OWMCP poseert met die van Wereld Waternet en van het Waterschap Rijn en Ijssel op het kantoor van Waternet aan de Korte Ouderkerkerdijk no. 7 te Amsterdam. WWn directeur mocht bij die gelegenheid een geschenk in ontvangst mogen nemen van de delegatie uit Suriname.

Op maandag was OW MCP te gast bij Wereld Waternet (WWn). Op het kantoor van WWn werden de Surinamers ontvangen door Otto Ferf Jentink en Gerard Rundberg, respectievelijk manager Integrale projecten en directeur van deze stichting. Hindori zei zich ervan bewust te zijn, dat voor het bereiken van de doelstellingen van OW MCP er geschoold kader, voldoende data en wetenschappelijke documentatie, equipement en financiën, evenals andere voorwaarden aanwezig moeten zijn.

De reis naar Nederland is ondernomen als tegenbezoek van een bezoek dat WWn en het Waterschap Rijn en IJssel het vorige jaar oktober hadden ondernomen naar Suriname. Bij die gelegenheid werd een 3-jarige samenwerkingovereenkomst getekend met OW MCP, waarbij de in Nederland gevestigde organisaties zich hebben gecommitteerd om hun ervaring, kennis en kunde op het gebied van het bestuur, de organisatie en de financiering van het waterschapswerk ter beschikking te stellen van de Surinaamse partner.

Hindori meent ook, dat OW MCP zich tot een capabele organisatie moet ontwikkelen, welke niet wordt aangestuurd door de politiek maar vooral door integere technische deskundigheid. Gistermiddag heeft de delegatie uit Suriname op locatie een maaiboot in actie gezien, die onderhoud pleegt in kanalen. Nagegaan zal worden of een dergelijk vaartuig ook gebruikt kan worden om onderhoudswerkzaamheden in Suriname te verrichten. Vandaag zal de delegatie die bestaat uit bestuursleden en staf van OW MCP het werkbezoek voortzetten met een bezoek aan het Waterschap Rijn en IJssel te Doetinchem.


Overige foto's

Foto: Op de 1e dag van het werkbezoek van het Overliggend Waterschap MCP werd een geschenk aangeboden aan Gerard Rundberg, directeur van Wereld Waternet.Foto 2: De delegatie van OW MCP heeft ook een maaiboot in actie gezien bij onderhoudswerkzaamheden. Een dergelijke boot zou ook gebruikt kunnen worden bij onderhoud van kanalen in Suriname.


Foto: Manodj Hindori, voorzitter van het Overliggend waterschap MCP, krijgt informatei van Hans van den Hurk van het bedrijf Broveco Machnines B.V. over de werking van maaiboten.


Foto: Bram Zandstra (l) en Otto Ferf Jentinck (m) nemen truitjes van de viering van 130 jaar Nieuw Nickerie in ontvangst van OW MCP secretaris Richenel Small. Dit gebeurde bij het bezoek dat een delegatie van OW MCP maandag bracht aan Wereld Waternet.


Terug naar nieuwsoverzicht

 
Search
Copyright 2016. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu