MCP herstelt aanmeersteiger Wakay - Welkom bij OW MCP

Go to content

Main menu:

MCP herstelt aanmeersteiger Wakay

Actueel > OW MCP NieuwsMCP herstelt aanmeersteiger Wakay
Nickerie, 10/03/2009

NIEUW NICKERIE - Het Overliggend Waterschap Multipurpose Corantijnproject (OW MCP) is druk bezig met het herstel van de aanmeersteiger voor de aanvoer van brandstof naar de farmtanks te Wakay in het zuiden van Nickerie.

In september 2008 werd de aanmeersteiger aanzienlijk beschadigd na aanvaring van een vrachtboot. Richenel Small, secretaris/penningmeester van het OW MCP, zegt dat de steiger in een zeer slechte staat verkeerde en er al instortingsgevaar bestond. Herstel is daarom noodzakelijk om de brandstof op een veilige wijze te kunnen aanleveren voor het pompgemaal. "Als de steiger niet in orde is, zou het onmogelijk zijn voor de leverancier SOL om brandstof te leveren wanneer het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij een beroep op ons zou doen om water te pompen voor de rijstboeren in Nickerie", legt Small uit.
Normaliter blijft het droog in de tussenseizoenen, waardoor er watertekorten optreden in de rijstsector in Nickerie. "We kunnen van geluk spreken, dat er dit tussenseizoen geen sprake is van een tekort aan irrigatiewater voor de rijstboeren, anders zou LVV ons gevraagd hebben om de pompen in werking te laten treden voor het bevloeien van 12.500 hectare areaal aan de linkeroever van de Nickerierivier.

Het waterschap heeft begin januari een bouwtekening ontworpen, waarna de aannemer Ramon Doerdjan kon starten met de herstelwerkzaamheden. Volgens Small zou de rehabilitatie eind januari opgeleverd moeten zijn, maar door de aanhoudende regens is enorme stagnatie opgetreden. De aannemer werkt nu met man en macht om het werk spoedig te kunnen opleveren. Voor dit project is SRD 74.500 uitgetrokken uit de reguliere begroting van het waterschap.-.

Bron: Nickerie.Net / de Ware Tijd
10-03-2009


Terug naar nieuwsoverzicht

 
Search
Copyright 2016. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu