Gedrevenheid bij Overliggend Waterschap MCP is basis voor verdere ontwikkeling - Welkom bij OW MCP

Go to content

Main menu:

Gedrevenheid bij Overliggend Waterschap MCP is basis voor verdere ontwikkeling

Actueel > OW MCP Nieuws


Nederland, 26 juni 2010

Gedrevenheid bij Overliggend Waterschap MCP is basis voor verdere ontwikkeling

Amsterdam, Nederland – “In het Overliggend Waterschap MCP (OW MCP) hebben wij een partner die daadwerkelijk actie onderneemt”. Deze woorden gebruikte Otto Ferf Jentinck aan het einde van het werkbezoek, dat OWMCP de vorige week aan Nederland bracht. Ook Barbara Lindenhovius, die samen met Ferf Jentinck de organisatie Wereld Waternet vertegenwoordigt, liet zich in soortgelijke bewoordingen uit. Voor de twee is de gedrevenheid waarmee zaken worden aangepakt plezierig.


FOTO: Het Overliggend Waterascahp MCP heeft vrijdag een vijfdaags werkbezoek aan Nederland afgesloten. Vlnr:  Devanand Biharie, Manodj Hindori, Otto Ferf Jentinck, Barbara Linderhovius en Bram Zandstra.   

Op de twee laatste dagen van het bezoek, heeft de Surinaamse organisatie zich beziggehouden met de organisatieontwikkeling, de capaciteit en een organogram, dat is aangepast aan de huidige en toekomstige ontwikkelingen binnen het waterschap. Het identificeren van verschillende functies en de mogelijke personele invulling zijn onder de loep genomen. Hiermee wordt beoogd een zo sterk mogelijk performance te hebben als organisatie. Er is in ieder geval aangegeven, dat naast het veiligstellen van de irrigatiewatervoorziening het relatiebeheer van OW MCP goed moet worden aangepakt.

Bestuursvoorzitter Manodj Hindori, die samen met de bestuursleden Richenel Small en Devanand Biharie deelneemt aan het overleg, benadrukte dat dankbaar gebruik zal worden gemaakt van de deskundigheid die het Waterschap Rijn en IJssel (WRIJ) en ook WWn in huis heeft. Bram Zandstra, die het WRIJ vertegenwoordigt bij het overleg en daarin ook de leiding had, werd geprezen voor de wijze waarop hij het programma heeft geleid.

Voor OW MCP is het van groot belang, dat zij als organisatie de aan haar toebedeelde taken inhoud te geven, maar ook als kenniscentrum en waterautoriteit te fungeren in de Surinaamse samenleving en vooral de erkenning daarvoor te krijgen. Er is daarom ook gesproken over een voortzetting van de samenwerking, die nu al vruchten heeft afgeworpen. In oktober 2008 is OW MCP samen met WRIJ en WWn een samenwerking aangegaan voor drie jaar, die voorziet in capaciteitsopbouwprogramma’s en technische ondersteuning.

Het ligt in de bedoeling dat later in het jaar een delegatie vanuit de werkvloer van OW MCP een bezoek brengt aan Nederland, waarbij de medewerkers verder getraind zullen worden. Eerder dit jaar mochten de medewerkers al deelnemen aan een training, die werd verzorgd door deskundigen van WWn en WRIJ.Terug naar nieuwsoverzicht

 
Search
Copyright 2016. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu