Buitenlandse studenten voeren studieopdracht uit in Nickerie voor OW MCP - Welkom bij OW MCP

Go to content

Main menu:

Buitenlandse studenten voeren studieopdracht uit in Nickerie voor OW MCP

Actueel > OW MCP Nieuws


Nickerie, 4 oktober 2009

Buitenlandse studenten voeren studieopdracht uit in Nickerie voor het Overliggend Waterschap MCP


Richenel Small


Nickerie - Achttien studenten die studeren aan de Hogeschool Larenstein te Velp in Nederland zijn maandag begonnen met een stageperiode van 1 maand in Nickerie. In opdracht van het Overliggend Waterschap MCP (OW MCP) zullen de studenten onderzoek doen in watermanagement, sanitatie en drinkwatervoorziening.


Een groep studenten van de Hogeschool Larenstein uit Nederland bevindt zich in Nickerie om een in opdracht van het Overliggend Waterschap MCP een studieopdracht uitvoeren in Nickerie. Staffunctionaris August Lila (staand) verstrekt informatie aan de buitenlanders.

Begin september hadden deze studenten hun studieopdracht op hun hogeschool in Nederland ontvangen van Manodj Hindori, voorzitter OW MCP. De groep bestaat uit studenten voor het overgrote deel afkomstig uit China, terwijl ook 6 Nederlanders, een Duitser en een Tsjech deel uitmaken van de groep. Als mentor van de groep is meegereisd Henk van Hoof.


Maandag zijn de studenten ontvangen door het bestuur en de staf van OW MCP. Bij die gelegenheid kregen zij een power point presentatie te zien, waarin stafmedewerker August Lila gedetailleerd inging op de doelstellingen, taken en vooral de verrichtingen van OW MCP. Zij kregen ook een presentatie van staffunctionaris Hendrie Karijoikromo, die hen meer inzicht gaf in het Comprehensive Watermanagement Project dat in samenwerking met het World Wildlife Fund (WWF) wordt uitgevoerd.  


De studenten hebben op 3 oktober een beleefdheidsbezoek gebracht aan districts commissaris Bhagwatpersad Shankar in bijzijn van zijn staf. De burgervader toonde zich erg ingenomen met de komst van de studenten en was blij dat zij een onderzoek zullen doen dat het district Nickerie ten goede zal komen. Volgen hun docent lag het aanvankelijk in de bedoeling om ook Surinamers te betrekken bij het onderzoek, maar dat is helaas niet gelukt. Vrijdag zullen de studenten een tussentijds verslag uitbrengen waarin wordt aangegeven wat zij in de eerste vijf dagen van hun werkopdracht hebben gedaan.Terug naar nieuwsoverzicht

 
Search
Copyright 2016. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu