Aanmeersteiger brandstoftoevoer hersteld - Welkom bij OW MCP

Go to content

Main menu:

Aanmeersteiger brandstoftoevoer hersteld

Actueel > OW MCP Nieuws

Nickerie, 31-03-2009

Nieuwe aanmeersteiger Wakay maakt brandstoflevering weer mogelijk

Nickerie – De steiger van het Overliggend Waterschap Multipurpose Corantijnproject (OW MCP) te Wakay is dinsdag opgeleverd door de aannemer Ramon Doerdjan. Hierdoor is het wederom mogelijk om op normale wijze brandstof aan te leveren. Bij de oplevering waren namens het waterschap de staffunctionaris August Lila en de Richenel Small, secretaris/ penningmeester, aanwezig. Volgens deze heren betreft het de eerste oplevering en er zal dus ook een laatste oplevering dienen plaats te vinden.FOTO: De nieuwe steiger van het Overliggend Waterschap MCP is dinsdagmiddag opgeleverd door de aannemer Ramon Doerdjan. Hierdoor is brandstoflevering te Wakay weer mogelijk.


Hoewel er in de afgelopen periode niet noodzakelijk was om te pompen, achtte het overliggende waterschap het van groot belang om de faciliteit te herstellen, zodat in de toekomst brandstoflevering mogelijk is. Het pompgemaal te Wakay is vooral nodig in droge seizoenen waarin er onvoldoende irrigatiewater voorradig is voor in de eerste instantie padieboeren. Maar ook andere landbouwbedrijven zijn onder die omstandigheid afhankelijk van de waterlevering van OWMCP. Vanuit Wakay wordt er in dat geval water opgepompt om het watertekort op te vangen, iets dat OWMCP in het verleden met succes heeft uitgevoerd.

De steiger verkeerde al enige tijd niet in een goede staat en tot overmaat van ramp is deze aanzienlijk beschadigd na een aanvaring door een dekschuit, waardoor de steiger niet meer bruikbaar was. Vanwege instortingsgevaar werd het noodzakelijk om zo gauw mogelijk een nieuwe steiger aan te leggen voor de aanvoer van brandstof naar de farmtanks te Wakay.

In januari is een bouwtekening ontworpen door het OWMCP, waarna de aannemer Doerdjan kon starten met de herstelwerkzaamheden. De rehabilitatie moest eerder zijn afgerond, maar door de aanhoudende regens trad een enorme stagnatie op. Voor dit project is SRD 74.500 uitgetrokken uit de reguliere begroting van het waterschap.

Bron: Persdienst OW-MCP


Terug naar nieuwsoverzicht

 
Search
Copyright 2016. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu